Wie is de wolf?

Als ik 's avonds laat nog naar de televisie kijk hoor ik dat de mens geen dier is omdat het IK, de persona zijn instinct niet volgt? In dat geval is het vreemd als je niet over de wetenschap beschikt dat het menselijk lichaam voedsel is. Het is natuurlijk geen kwestie van persoonlijke meningen, want je gaat gewoon even naar de supermarkt als een echte cultuurbarbaar. 

Loer dus niet naar televisieprogramma's, want dan heeft de mens weinig van zichzelf begrepen, zichzelf voor de plaats aanziet en voor GOD en vaderland leeft.

Het is moeilijk om gezellig met elkaar te praten als je gelooft dat de Veda's in heilige veronderstelling een reïncarnatie van hun ziel zijn. Het Hindoeïsme heeft het kastenstelsel in India teruggedrongen, Bhagwan de seks goeroe heilig verklaard en we zijn reddeloos verloren.

Als ik weer bij de wolf ben die na anderhalve eeuw terug is in Nederland is dat een lange tijd, tenminste als je de klok kunt bekijken. Als ik die politieke luitjes weer hoor debatteren dat de wolf hier niet op zijn plaats is denk ik THANK GOD! Hij is net als de *spitsmuis een beschermende diersoort die gelukkig niet in de vergissing leeft dat hij nog een knaagdier is. Je wilt natuurlijk ook niet dat je kat voor de zoveelste keer voor de rechter verschijnt, grapje!

Wanneer je ontwaakt in een bloedbad omdat je al je bezittingen bent kwijtgeraakt, je niet wakker bent in het voedselketen-verhaal en je jezelf telkens als een probleem ervaart, zoals haat, angst, hebzucht, jaloezie en geweld, is het een enorme desillusie.

Stel je voor een natuurramp door ontbossing voor al dat vegetarisch vlees hebben we geen wolf nodig om in te zien dat de menselijke natuur niet zomaar verdwijnt. We hebben nu eenmaal geen toverstaf die net als de wolf in schaapskleren aan ons verschijnt wanneer we milieubewust leven, maar milieuvervuilende producten blijven consumeren en de mobiele telefoon alsmaar rinkelt. De wolf als hoogst schuldige dader aanwijst, is een politieke geldwolf die ons allemaal raakt.

Er was eens een paragnost die me een ongelooflijk verhaal vertelde dat de mens een echte dierenliefhebber is tot zes uur! Welnu, na zo een confronterende opmerking, is het wel nuttig om de hersens eens goed te laten kraken, maar het geestelijke voer is veel te moeilijk allemaal. 

De wolf symboliseert voor mij de roofzuchtige mens. Hij die genadeloos rooft en moord en alle makke schappen in een hoek drijft om ze vervolgens na een slachting levenloos achter te laten. Hij die geen enkel offer brengt over zijn natuur laat staan, voor zijn voedsel lijkt hij van menselijke aard.

De wolf hoeft niet dankbaar te zijn dankbaar voor de mens en zijn gemaakte wetten, die doodt uit overlevingsdrang en de persoon alsmaar in opinie leeft voor wat mogelijk kan gebeuren. 

Het is niet de schuld van de natuur, de mens, een denkend wezen heeft het gewoon niet goed begrepen en leeft in een parallelle wereld samen met de natuur, van fressen und gefressen werden.

Goed, ik had die dunne draad niet gezien toen ik alsnog in een spinnenweb ten onderging. Het is als een droom die ontwaakt en eenmaal tot besef je volledig bent ontspoord als je in verwarring raakt. Dan liever de wolf die voor zijn eigen roedel zorgt als ik mijn ogen sluit wat deze tijdgeest heeft aangeduid.

Wie is de wolf


*Spitsmuizen komen uit de familie van zoogdieren, uit de orde mollen en spitsmuizen. Bij mollen en spitsmuizen scheiden de speekselklieren een giftige substantie uit. Dit is de reden dat mollen en spitsmuizen door katten meestal niet worden opgegeten! Spitsmuizen zijn felle roofdieren.


©️2023 Xandra van Rossem

Populaire posts