Wie is de wolf?

Als ik 's avonds laat nog naar de televisie kijk en al die gesprekken hoor dat de mens geen dier is omdat het 'ik', de persona zijn instinct niet volgt? Dat is vreemd als je bedenkt dat het menselijk lichaam wel uit voedsel bestaat. Natuurlijk, heeft het niets met persoonlijke meningen te maken, dus loop je gewoon even naar de supermarkt als een echte cultuurbarbaar.


Ik moet ook geen Jinek kijken, want dan heeft de mens, maar bar weinig van zijn eigen natuur begrepen, zichzelf voor de plaats aanziet en voor GOD en vaderland leeft. Gewoon blijven meepraten anders krijg je te maken met allerlei Woke Wappies die zo bijgelovig zijn dat de Veda’s in de heilige veronderstelling, een reïncarnatie van hun ziel zijn. Dat terwijl India juist van dat kastenstelsel af wil en waar de seksgoeroe heilig is verklaard en we reddeloos verloren zijn.


Maar dan terugkomend op de wolf die na een halve eeuw weer terug is in Nederland en dat is een hele lange tijd als je klok kunt kijken. Als ik die politieke luitjes weer hoor debatteren dat de wolf hier niet op zijn plaats is denk ik THANK GOD! Hij is net als de spitsmuis een beschermende diersoort die gelukkig niet in de vergissing leeft dat hij nog een knaagdier is. Je wilt natuurlijk ook niet dat je kat voor de zoveelste keer voor een rechter verschijnt, grapje!


Het is ook een enorme desillusie als je in een bloedbad ontwaakt omdat je al je bezittingen bent kwijtraakt, je niet wakker wordt uit het zijnde voedselketen verhaal en jezelf telkens als een probleem ervaart rijst al snel de vraag? Hoe moet de westerse mens dan leven? Haat, angst, hebzucht, jaloezie en geweld valt de mens ten deel. Terwijl de mobiele telefoon over de toonbank rinkelt, want het is zo milieuvriendelijk allemaal. De wolf als de hoogst schuldige dader aanwijst, want die politieke geldwolf raakt ons allemaal.


Kortgeleden vertelde een paragnost me een ongelooflijk verhaal, de mens als echte dierenliefhebber totdat het zes uur is! Nu, na zo een confronterende opmerking is het wel nuttig om de hersens eens goed te laten kraken, maar al dat geestelijke voer is veelte moeilijk allemaal. Want een natuurramp door ontbossing voor al dat vegetarisch vlees hebben we geen wolf nodig om in te zien dat de menselijke natuur niet zomaar verdwijnt. We hebben nu eenmaal geen toverstaf die net als de wolf in schaapskleren aan ons verschijnt.


De wolf symboliseert voor mij de roofzuchtige mens. Hij die genadeloos rooft en moord en alle makke schappen in een hoek drijft om ze vervolgens na een slachting levenloos achter te laten. Hij die geen enkel offer brengt over zijn natuur laat staan, voor zijn voedsel lijkt hij meer van menselijke aard.


Het is niet nodig dat de wolf dankbaar is voor de mens en zijn gemaakte wet, die dood uit overlevingsdrang en waar de persoon alsmaar in de opinie van angst leeft voor wat "mogelijk" kan gebeuren. Het is niet de schuld van de natuur, de mens, een denkend wezen heeft het gewoon niet goed begrepen en die vanuit een parallelle wereld samen met de natuur leeft van fressen und gefressen werden.


Goed, ik had die dunne draad toen niet gezien toen ik alsnog in een spinnenweb ten onderging. Het is als een droom die ontwaakt en eenmaal tot besef dat je volledig bent ontspoord als je in verwarring raakt. Dan liever de wolf die voor zijn eigen roedel zorgt als ik mijn ogen sluit wat deze tijdgeest heeft aangeduid.


Foto: @xandravanrossem


Tekst en fotografie Xandra van Rossem
Populaire posts